Monkey 47 Cin

Paylaşmak için;

Monkey 47 cin hikayesi, Monkey 47 cin botanikleri, Monkey 47 cin alkol oranı, Monkey 47 cin çeşitleri, Monkey 47 Sloe, Monkey 47 Schwarzwald, monkey 47 barrel cut

Monkey 47; Alman cin markasıdır. 2010 yılında çıkmıştır.

Üretiminde Almanya’nın İsveç sınırına yakın olan “Schwarzwald”, bir diğer adıyla “Black Forest” denilen bölgeden elde edilen 47 çeşit botanik kullanılır. Bitkilerin tamamı elle toplanır.

Bu 47 bitki arasında en çok öne çıkan yaban mersinidir (kızılcık). Kurucu Alexander Stein yaban mersinini ferahlatıcı asiditesi, kalıcı acılığı ve hafif tatlılık sağlaması gibi nedenlerle cin için ideal bitki olarak tanımlar.

Kullanılan diğer 46 bitki ise uzun bir liste oluşturur.

Angelica kökü, akasya çiçekleri, böğürtlen yaprakları, ladin filizleri, altı farklı biber türü, badem, melek otu, acı portakal, böğürtlen, kakule, Çin tarçını, papatya, tarçın, limon otu, karanfil, kişniş, kızılcık, köpek gülü, mürver çiçeği, zencefil, cennet taneleri, alıç meyveleri, ebegümeci, hanımeli, yasemin, ıhlamur yaprağı, lavanta, limon, melisa, meyan kökü, hindistan cevizi, süsen, yenibahar, greyfurt, kuşburnu, adaçayı, erik….

İlk çıktığı 2010 senesinde sadece 2000 şişe üretildi ve kısa zamanda tükendi. 2013 yılında 150 bin şişe üretilmeye başlandı.

Pernod Ricard tarafından 2016 yılında  çoğunluk hissesi alınan Monkey47’nin, 2020 yılında tamamı satın alınmıştır.

Eski ilaç şişelerine benzer, 50 cl’lik, mantar tıpalı şişelerde satışa sunulur.

50’den fazla ülkede satışı vardır.

Monkey 47 cinin alkol oranı %47’dir.

 

Monkey 47 Nasıl Yapılır?

Kurucu Alexander Stein; “marka yaratmak istemediklerini, mümkün olan en iyi cini yapmak istediklerini”, bununla birlikte “alkol değil, aroma üretmeye odaklandıklarını” söylüyor.

2015 yılında yeni açtıkları damıtımevinde, kurdukları yeni sistemde daha fazla damıtma kabı eklendi.

Damıtma kabının boyutunu ise 150 litreden 100 litreye düşürüldü.

Bazı bitkiler maserasyona tabi tutulurken bazıları da alkol buharından geçirilmeye devam etti. Bu noktada da yeni teknikler geliştirilerek aromalar ayrı ayrı ön plana çıkarıldı.

Monkey 47, 3 ay boyunca toprak kaplarda dinlendirilir.

Black Forest’taki kaynaktan elde edilen su ile %47 alkol derecesine düşürülür.

50 cl lik şişelerde satışa sunulur.

 

Monkey 47 nin hikayesi;

1945’te 2. Dünya Savaşı sonrasında, Almanya’nın yeniden yapılandırılması için İngiliz subayı Montgomery (Monty) Colins görevlendirilir. Bu subay Berlin Hayvanat Bahçesi’nin yeniden düzenlenmesi için çok çaba harcar. Burada “Max” isimli bir maymunun bakımını üstlenir.

Daha sonra Almanya’nın Schwarzwald (Black Forest) bölgesine yerleşen Montgomery Collins burada “The Wild Monkey” adında bir pansiyon işletir. Aynı zamanda bu pansiyonda cin üretimi de yapar.  “Schwarzwald Dry Gin” adını verdiği bu cin çok beğenilir ve kısa zamanda popüler olur. 1970’lere kadar pansiyonunda kendi ürettiği bu cinin satışını yapar.

Aradan yıllar geçtikten sonra, 2008 yılında, Nokia’nın eski yöneticisi olan Alexander Stein isimli girişimci bu cini tekrar ayağa kaldırır. Montgomery’nin hikayesinden esinlenerek,  Schwarzwald (Black Forest – Kara Orman) bölgesindeki kaynak sularını ve bölgeden elde ettiği botanikleri kullanarak “Monkey 47” cini üretir.

 

 

Monkey 47 Çeşitleri

Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin

Almanya nın İsviçre sınırına yakın, Schwarzwald (Black Forest – Karaorman) bölgesinde içinde bazı  endemik bitkilerin de bulunduğu 47 çeşit bitkiden yapılır.

Kurutulmuş meyveler, turunçgil kabukları ve baharatlı otların yoğun aromalarını sunar. Geleneksel kuru cinlerden daha karmaşık olan bu içecek ABD’de yaklaşık 69 dolara satılır.

50 cl lik şişelerde satışa sunulur.

%47 alkol oranına sahiptir.

 

Monkey 47 Schwarzwald Sloe Gin

Orijinal reçetede kullanılan botaniklere ilave olarak Schwarzwald (Black Forest – Kara Orman) dan elde edilen çakalerikleri (sloe) kullanılmıştır.

Kızıl kehribar renktedir.

Filtre edilmeden şişelenmiştir.

Teknik olarak likör sınıfına girse de tatlı bir içecek değildir.

Kokteyllerde kullanılabileceği gibi, yemek sonrası dijestif olarak da tüketilebilir.

50 cl lik şişede satışa sunulur.

Alkol oranı %29 dur.

 

Monkey 47 Distiller’s  Cut

Monkey 47 her yıl bir “Distiller’s Cut” üretiyor. Her sürümde orijinal reçeteye ilave olarak farklı bir bitki ekleniyor ve bu bitki vurgulanıyor.

Monkey 47 Distiller’s Cut, sınırlı sayıda üretiliyor. Satın almak için internet üzerinden yapılan çekilişe katılmak gerekiyor. Çekilişte kazanan biletler “Monkey 47 Distiller’s Cut”‘ı alabiliyor.

Bu nedenle de koleksiyoncular tarafından çok değerli görülür!

110 litrelik dut ağacından yapılmış fıçılarda 180 gün dinlendirilmiştir.

Kızıl, bakır rengindedir.

Çok zengin ve kompleks bir cindir.

Sek olarak veya buzla içilmesi önerilir.

50 cl lik şişede satışa sunulur.

%47 alkol oranına sahiptir.

 

Monkey 47 Distiller’s Cut 13 (2023)

2023 yılında üretilen Distiller’s Cut’ta ilave olrak kullanılan botanik, akçaağaç şurubunun ham maddesi olan “Acer saccharum”, yani akçaağaç şekeri.

Kullanılan akçaağaç şekeri Monkey 47 yi tatlı bir yapmıyor. Çiçeksi, parfümlü bir tat katıyor.

Monkey 47 Distiller’s Cut (2021)

 bu yılki Distiller’s Cut edisyonunu tanımlayan “tür rara”dır. Bazen “arı balsamı” olarak da adlandırılan aromatik bitki, göz kamaştırıcı bir çiçeksi narenciye karakteri verir. Kokulu, canlı ve bir tutam baharatla biten bitki, zaten inanılmaz derecede karmaşık bir içki olan şeye keyifli bir üst katman ekler.

Monkey 47 Distiller’s Cut (2019)

hindistan cevizi tohumlarını kaplayan organik malzemeden yapılan bir baharat olan mace etrafında tasarlandı. Bu cin, damıtımevinin standart Schwarzwald Dry’ı kadar karmaşık ve ilgi çekicidir, ancak mace eklenmesi baharatlı, biraz daha tatlı bir tat verir. Bu ultra sınırlı sayıdaki sürümün bir şişesini elde etmek için biraz araştırma yapmanız bekleniyor – ve bir tane bulursanız da bir prim ödemeniz gerekecek – ancak bu, cin tutkunları için olmazsa olmaz bir koleksiyon öğesidir.